60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puurvangeluk.com)

Zwangerschapsmisselijkheid

Sommige vrouwen hebben het een periode en anderen krijgen er zelfs zoveel last van dat ze niet goed meer kunnen functioneren. Wat kan je tegen zwangerschapsmisselijkheid doen?

Mate van misselijkheid varieert enorm 

De eerste weken van de zwangerschap gebeurt er van alles met je lichaam. Je kunt last krijgen van de nodige zwangerschapskwaaltjes. Misselijkheid is er één van. De mate van misselijkheid onder zwangere vrouwen kan enorm variëren. Waar de ene vrouw last heeft van ochtendmisselijkheid, heeft de ander gedurende de gehele zwangerschap last van misselijkheid. Meestal gaat het na 12 weken zwangerschap vanzelf weer weg maar in sommige gevallen kan het de gehele zwangerschap aanwezig zijn en zelfs zo erg zijn dat elke dag overgeven daar bij komt kijken. Dat is erg vervelend en kost vooral veel energie. 
 

Oorzaak zwangerschapsmisselijkheid 


De oorzaak van zwangerschapsmisselijkheid is niet helemaal precies bekend. Waarschijnlijk is het hormoon hCG hier verantwoordelijk voor. Dit hormoon wordt gedurende de eerste weken van de zwangerschap aangemaakt en zorgt voor hormonale veranderingen.
 

Is het gevaarlijk voor de baby?


Zwangerschapsmisselijkheid is in principe niet gevaarlijk voor je baby. Vaak heb je nog voldoende reserves. Het kan zijn, als je veel moet braken, dat je kilo's gaat afvallen. Je moet je natuurlijk niet slap en lusteloos gaan voelen. Energie is belangrijk en die heb je nodig, zeker met een kleintje in de buik. Mocht je veel moeten overgeven dan kan je je huisarts vragen of hij/zij iets kan voorschrijven voor de misselijkheid. Enkel en alleen in overleg! Als je echt niks binnen kan houden betekent het wel dat je kan uitdrogen. Hou het goed in de gaten, dat is niet bevorderlijk! Raadpleeg dan een huisarts. 
 

Wat kun je doen tegen zwangerschapsmisselijkheid 


-     Pak op tijd je rust, het kan zijn als je oververmoeid raakt, je misselijk gaat voelen.
-     Eet gedurende de hele dag kleine porties in plaats van grote zware maaltijden. Je spijsvertering kan dat beter hendelen.
-     Eet vooral op tijd, daarmee voorkom je duizeligheid en misselijkheid.
-     Zorg elke dag voor beweging en frisse lucht. 
-     Scherp gekruide en vette maaltijden kan je beter vermijden.
-     Drink voldoende water gedurende de dag. 
-     Eet gezond en gevarieerd.
-     Vermijdt stress, dat kan er voor zorgen dat je misselijk wordt. 
-     Drink niet teveel koffie, drink liever (kamille)thee. 


Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »