60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

Waarom een zwangerschap deperfecte voorbereiding is op het moederschap

Een zwangerschap is een bijzondere en spannende periode. Vanaf het moment dat je weet je dat zwanger bent, verandert je leven. Er komen een heleboel mooie en leuke dingen bij kijken, maar natuurlijk is er soms ook een hele andere kant merkbaar. Je hebt last van zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeidheid, een verandering van je lichaam en emoties, maar ook van een verandering van je complete leven. En dat kan soms best spannend zijn! Daarom vertellen we je waarom een zwangerschap de perfecte voorbereiding is op het moederschap. Zo kun je alvast langzaam wennen aan bepaalde veranderingen. You got this!

  1. Je krijgt een ander slaapritme


Wanneer je zwanger bent, zul je, zeker in de laatste maanden of weken, merken dat je slaapritme verandert. Je groeiende buik ligt een beetje in de weg, je kunt niet meer zo comfortabel liggen in bed, je wordt vaker wakker, je moet regelmatig plassen in de nacht en ga zo maar door. Maar hé, dit is alleen maareen goede voorbereiding op wat komen gaat! Zodra je baby er is, weet je in ieder geval al wat slaapgebrek is en ben je er zelfs al een beetje aan gewend. ;-)

>>>Kies voor comfortabele nachtmode

  1. Je leert omgaan met veranderingen


Een zwangerschap zit vol verrassingen, maar het hebben van een baby wellicht nog meer. Onverklaarbare huilbuien, een poepluier terwijl je net weg wilt, het spugen van melk op je mooie blouse, en ga zo maar door.  Je baby kan de ene dag besluiten om uren te slapen en de volgende dag je hele planning omver te gooien met non-stop huilen. Hallo veranderingen! Maar… je hebt gelukkig al negen maanden mogen oefenen met het accepteren van veranderingen in je lichaam, emoties en je dag- en nachtritme.

  1. Je krijgt (jaja) meer geduld


Als er iets is wat zwangerschap en een baby je leert, is het wel geduld. En ja, ook als je heel ongeduldig van aard bent, ga je het leren. Denk maar aan het geduld dat je moet hebben wanneer je in de wachtkamer bij de verloskundige zit, wanneer je uitgebreide controles en echo’s krijgt, of wanneer je een besluit om een cursus ademhalingstechnieken te gaan volgen. Geduld, geduld en nog eens geduld. Als je baby er eenmaal is, wordt je geduld nog verder op de proef gesteld. Geduldig zijn bij het voeden, geduldig zijn bij het troosten van je kindje, het in slaap sussen, eindeloos luiers verschonen, de eerste hapjes voeren, en ga zo maar door!

  1. Je ontwikkelt oerkracht


Tijdens je zwangerschap gaat je lichaam van alles beleven waar je geen rekening mee had gehouden. Een zere rug, last van je bekken, rusteloze benen en ga zo maar door. Dit vraagt de nodige kracht om het ongemak en de pijn aan te kunnen. Deze oerkrachten zullen je tijdens de bevalling en het moederschap regelmatig van pas komen, in tijden dat je er helemaal doorheen zit. Gelukkig heb je al een aantal maanden oerkracht mogen gebruiken en kun je dit gewoon allemaal aan!

  1. Je leert los te laten


Dit is misschien wel een van de meest leerzame en belangrijke momenten tijdens een zwangerschap, bevalling en moederschap. Alles loopt anders! Je lichaam verandert, je emoties veranderen, en geen enkele dag is hetzelfde. In plaats van te proberen alles perfect te doen, mag je al die ballen hoog in de lucht af en toe even flink laten kletteren. Sommige dagen lopen perfect volgens plan, terwijl andere dagen volledig mislopen. Laat het los en accepteer het!

Je bent goed voorbereid


Je zwangerschap is een goede voorbereiding op het moederschap. Het leert je omgaan met een rommelig slaapritme, je geduld wordt op de proef gesteld, je leert het onverwachte accepteren en leert vooral wat loslaten is. Dus zet al je zorgen en angsten opzij, je bent de afgelopen maanden tijdens je zwangerschap al in training geweest, en je kunt dit gewoon aan! Net als de rest van alle moeders. Geniet van de reis, van je zwangerschap tot aan het moederschap.

>>>Lees meer interessante blogs over de zwangerschap en het moederschap

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »