60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *
Webwinkel KeurZwangerschapspanty's
0
60 dagen bedenktijd!
Grote cupmaten (t/m cup M)!
Gratis verzending *

Door Danielle van de Vlag (Puur van Geluk)

8 Handige musthaves voor aanstaande moeders

Zwanger zijn is een bijzondere periode die genietmomentjes met zich meebrengt, maar ook de nodige uitdagingen. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we een lijstje samengesteld met 8 handige musthaves voor aanstaande moeders. Deze items helpen je om comfortabel en voorbereid te zijn gedurende je zwangerschap en de eerste weken met je baby.

 

  1. Zwangerschapskleding

 

Je lichaam kan tijdens de zwangerschap behoorlijk veranderen, dus comfortabele en goed passende zwangerschapskleding is een must. Investeer in een aantal basis kledingstukken zoals:

  • Zwangerschapsbroeken en -leggings: Kies voor broeken met een elastische band die meegroeien met je buik. Deze zitten lekker en comfy, bovendien kun je ze ook na de zwangerschap nog een tijdje dragen.
  • Zwangerschapsshirts en -jurken: Deze zijn perfect om je groeiende buik steun te bieden. Zwangerschapsjurkjes zorgen ervoor dat je je op en top vrouwelijk voelt, en dat is tijdens de zwangerschap, vooral tijdens de laatste loodjes, een fijn gevoel.
  • Ondersteunende bh's: Je borsten zullen ook veranderen tijdens de zwangerschap, dus zorg voor goede ondersteuning en comfort. Let ook op de juiste cupmaat, want je borsten zullen in omvang toenemen. Investeer in goede borstvoedingsbh’s; deze kun je al vroeg in de zwangerschap dragen en na de bevalling zijn ze ideaal als je je baby borstvoeding wilt geven. Zo hoef je geen dubbele bh’s te kopen.

 

  1. Zwangerschapskussen

 

Een zwangerschapskussen is absoluut een must tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Het kussen biedt ondersteuning aan je buik, rug en heupen tijdens het slapen. Dit helpt om comfortabeler te liggen en kan rugpijn verminderen. Er zijn verschillende vormen, zoals U-vormige of C-vormige kussens, die elk unieke voordelen bieden. Na de bevalling kun je het kussen ook gebruiken als ondersteuning bij het voeden van je kindje. Ideaal!

 

  1. Buikband of zwangerschapsband

 

Een buikband kan extra ondersteuning bieden aan je rug en buik, vooral tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap. Het kan helpen om de druk op je onderrug te verminderen en de belasting op je spieren te verlichten. Een echte musthave voor aanstaande moeders!

 

  1. Comfortabele schoenen

 

Alles draait tijdens de zwangerschap om comfort. Zo is het ook een must om comfortabele schoenen te dragen tijdens de zwangerschap. Je voeten kunnen gedurende je zwangerschap vocht vasthouden waardoor ze gaan opzwellen. Het is dan wel zo prettig als je schoenen draagt die je ook kunt dragen wanneer je voeten opgezwollen zijn. Kies voor schoenen met veters, zodat je zelf kunt bepalen hoe strak je ze aantrekt.

 

  1. Bodymilk of -olie

 

Tijdens de zwangerschap kan je lichaam oprekken en kan er striae voorkomen op de huid. Om de huidelasticiteit te bevorderen en striae te verminderen, kan het helpen om dagelijks je huid in te smeren met een voedende bodymilk of -olie. Je kunt striae nooit helemaal voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je huid elastisch, gevoed en gehydrateerd blijft.

 

  1. Zwangerschapsboeken

 

Je kunt tegenwoordig overal informatie vandaan halen om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Er zijn verschillende boeken uitgebracht met de nodige informatie, maar je kunt ook allerlei informatie vinden op internet. Pin je niet te veel vast op alle informatie die je leest, want elke zwangerschap, elke bevalling, elk kind en elke situatie is weer anders. Probeer daarom ook sommige dingen waar je geen invloed op hebt, los te laten.

 

  1. App met ontspanningsoefeningen

 

Ontspanningsoefeningen of yoga kunnen helpen om je relaxter te voelen en stress te verminderen. Er zijn diverse apps met ontspanningsoefeningen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor zwangere vrouwen. Neem de tijd voor deze oefeningen; dit zorgt voor meer balans en ontspanning tijdens de zwangerschap en de bevalling.

 

  1. Dagboek of notitieboek

 

Schrijven in een dagboek of notitieboek is een fijne manier om je gevoelens, klachten en mijlpalen bij te houden. Het kan tevens een dierbare herinnering zijn aan deze bijzondere tijd in je leven. Het is namelijk superleuk om later terug te lezen hoe je de zwangerschap hebt ervaren en het is ook erg leuk om later aan je kinderen te laten lezen.

Met deze 8 musthaves voor aanstaande moeders ga je relaxter en comfortabeler door je zwangerschapsperiode en kun je je goed voorbereiden op de spannende tijden die voor je liggen. Vergeet niet om ook te genieten van deze bijzondere fase van je leven en om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt.

>>>4 Tips om mindful de bevalling tegemoet te gaan

 

 

Laat een opmerking achter

Opmerking

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »